onsdag 17 december 2008

Gåsen tillbaka på Rörstorp


Dagens lilla glada nyhet är att gåsen har kommit tillbaka till Värnamo idag. Naturligtvis inte en riktig gås utan en av brons som stals 2006 och har sedan dess varit spårlöst borta. Avsågad längs fotknölarna (simfötterna). Idag fick nämligen polisen in den stulna gåsen av en anonym person. Fundamentet är uppgrävt och finns numera på tekniska kontoret. Nu har även gåsen överlämnats dit och förhoppningsvis är simfötter och kropp återförenade och åter utplacerade i den lilla fina parken i korsningen Vråenvägen - Ringvägen framåt våren, då vårlökarna blommar. För ett år sedan hade vi en kontakt med polisen i Nora - som då hade hittat en fågel i brons, dock var det då en svan, inte en gås. Det kanske är så att det är mindre attraktivt idag att stjäla bronsskulpturer eftersom även råvarupriserna har pressats nedåt pga den rådande långkonjunkturen i världen. Konstverket köptes in 1964 för 5000 kronor och är tillverkat av konstnären Knut-Erik Lindberg. Inte något ont som har något gott med sig.

2 kommentarer:

Profesora Ulla sa...

Hej kollegan, hade inte en aning om att du nu har en blogg, däremot vet jag ju att du pratat om att du skulle börja. Jag hade städning på schemat idag, men blev sittandes och läste alla dina inlägg - och visst är det Raymond som skriver, känner igen stilen och dig. Det är intressant för det handlar insiktsfullt om så många olika ämnen, som vanligt, när det är du. Nu har du en läsare som ska hänga med i din blogg! Tack å hej - ser fram emot att också få läsa om morgondagens spex och kanske din roll i det hela ;-))
Ulla

Raymond Pettersson sa...

Kul att du har hittat hit. För mig har det blivit lite av terapi att skriva av mig dagens upplevelser både i stort och smått. Mottot är en kvart om dagen - annars är det risk att kanslisvenskan tar över.
Tar med kameran imorgon.

mvh

Raymond