söndag 5 april 2009

Alliansen behöver ett starkt Centerparti

Dagens opinionsmätningar i Demoskop och Skop är både glädjande och manar till stärkt profilering av Centerpartiet. Äntligen har alliansen åter majoritet i väljaropinionen. Socialdemokraterna rasar i opinionen trots stigande arbetslöshet. Alliansens trovärdighet är större än Sahlins vänsteralternativ. Dock är mittenpartiernas stöd oroväckande lågt. De flesta väljare står politiskt i mitten och vill ha stabilitet, inte minst i finanskrisens spår. Centerpartiet står för det gröna, varma alternativet i alliansen, där situationen för den "lilla" människan är utgångspunkten. Centerpartiet måste visa detta tydligare i media. Tvära kast i politiken är inte bra. En fortsatt alliansregering efter 2010 bygger också på att alla allianspartierna också har en stadig plattform över fyraprocentsspärren. Risken är annar stor att Sverigedemokraterna kan dyka upp som vågmästare. Detta vore ett nederlag för demokratin och framförallt en stort bakslag för arbetet med allt som har med humanism och mänskliga rättigheter att göra. Nu tar Centerpartiet på sig ledartröjan!

2 kommentarer:

Markus "LAKE" Berglund sa...

Det bästa sättet att undvika "tvåra kast" är ju att vara stabilt förankrad i sin ideologi och följa sitt partiprogram i möjligaste mån.

Gör man tvärt om, så blir det lätt såhär. Läs va Mikael har att säga om detta:

Centerpartiet + Ipred + FRA - Trovärdighet = under 4 %

Men visst hoppas jag också att partiledningen ska skärpa sig!

Raymond Pettersson sa...

Samtidigt så tror jag att frågor som FRA-lagen är en stor ickefråga ute i landet. Här är frågor som energiuppgörelsen, jobbskatteavdraget, kommunernas försämrade ekonomi etc. viktigare frågor för c-väljarna i allmänhet. För våra nya mera liberala väljare så håller jag helt med i din analys.