söndag 25 januari 2009
Italien är den goda matens land
I dagens söndagsnummer av Dagens Nyheter kan man läsa om Anna-Maria Corazza Bildts familjeslott utanför Parma i Norra Italien. Hon berättar om den berömda parmaskinkan och de ljuvliga parmesanostarna. För att se om ostarna håller kvalitet slår hon med en hammare på de vällagrade ostarna för att se att lagringsprocessen fortskrider. Smak och kvalitet står i centrum. Detta är också min erfarenhet av Italien. Ljuvliga matdiskar där man kan se, känna doft och inspireras. Där har vi svenskar en del att lära. Dock framgår dock av artikeln att maken Carl, vår utrikesminister inte har tid att besöka familjeslottet särskilt ofta. Jag kan absolut rekommendera en italienresa. Bilden visar en av specialiteterna i Italien - kaninkött. En ratat kött i Sverige men absolut något för läckergommen. Bilden tog jag själv i Rom för några år sedan vid torget Piazza Navone. Vid dagens sjuårskalas för dottern serverades naturligtvis parmaskinka, parmesanost och kyckling i en härlig blandning med grädde, ris och grönsaker. Mamma hade med sig efterrätten. Egenhändigt plockade blåbär förvandlade till läcker efterrättspaj. Visst vattnas det i munnen.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar