fredag 19 februari 2010

Virituell konstmässa - ny möjlighet!

Idag fick jag vara med om något spännande. Medverka på Supermarket - den stora konstnärsdrivna konstmässan på kulturhuset i Stockholm. Men jag var inte där utan hos konstnären Kristina Bergqvist i hennes atelje på Kolonigatan i Värnamo. Vi kunde prata med folk i Stockholm, bl.a. värnamoborna Christian Immonen, som var en av initiativtagarna till V-art och IT-konsulten Stefan Bedin som ser möjligheten i att använda internet även på kulturens område. Under mässan kunde jag och Kristina se hur konstnären Björn Bengtsson i Tranås arbetar i sin atelje och konstnärsgruppen Raketa, med säte i Stockholm kommentera vad som händer i Värnamo och Tranås. Visst är det en häftig möjlighet att kunna krympa de geografiska avstånden och slippa ge sig ut i snöovädret. Gå gärna in i titta själv i helgen. Det drar igång imorgon kl 7 igen! Klicka här!

3 kommentarer:

Unknown sa...

Låter föga upphetsande.
Ungefär som matprogram på tävä...men känner aldrig smaken.

Raymond Pettersson sa...

Ändå en ganska kul idé. Möjligheten att titta in i konstnärens egen ateljé och kunna kommunicera i ord och bild i realtid kan man ju inte göra på en mässa. Tröskeln är också ganska hög hos många att besöka en konstmässa så kanske kan den bli lite lägre genom att göra ett virtuellt besök först.

Unknown sa...

Ja jo...du har en poäng i det, lekmännen kan titta in. Frågan är om det då äntligen kan ta död på myten om den "mystiska" konstnären. Jag som lever och bor med en heltidskonstnär och dessutom jobbar med konstnärer har insett att den myten skadar mer än den tillför.