lördag 6 juni 2009

EU behöver seriösa politiker

EU-politiken är allt för viktig för att styras av enfrågepolitiker med tveksam bakgrund. Ta t ex piratpartiet. En fråga. Ska Sverige representeras av en IT-miljonär och en 25-årig nolltaxerare? Ett varnande exempel från förra valet är junilistan. Sämst närvaro av alla och en avhoppad ledamot under perioden. Demokratin behöver stabilitet och kompetens. Väljarna har rätt att avkräva ett program för alla politiska områden. Det är inget fel på nya personer - men de måste vara seriösa och stå för en helhetssyn. Så tänker i alla fall jag. Du får gärna kryssa mig - men jag ska kryssa Abir Al -Sahlani imorgon. Hon brinner för Europatanken, människorätt och demokrati. Vi ses vid valurnan imorgon!

2 kommentarer:

Gurra G sa...

Okej.. då kan ju du berätta för mig var det stod i centerns valprogram inför riksdagsvalet att ni ville avlyssna hela svenska folket.

Apropå att veta vad man röstar på.

Piratpartiet är lika seriöst som något annat. Det visar väl inte minst alla taktiska uttalanden från alla andra partier nu i dagarna då ALLA är för fildelning. Pinsamt!!

Raymond Pettersson sa...

Frågan är vilket förtroende man kan ha för en IT-miljonär och en 25-årig nolltaxerar som parlamentariker. Jag kan tycka att fildelningsfrågan är ganska oväsentlig jämfört med ett seriöst arbete för miljö, fred och mänskliga rättigheter. Jag kan också stå ut med att det finns möjlighet att signalspana för att komma åt internationell brottslighet om det sker på ett välgrundat och rättssäkert vis.